2009. július 25., szombat

Felvenni a fonalat...

... és onnan folytatni ahol abbahagytuk. Néha olyan nehéz. Igen írni kellene a blogot -mindig ez járt a fejemben, de aztán ha volt egy kis percnyi szabadidőm is akkor vagy varrtam vagy a háztartás / a sorrend azért fontos ;-) / Mert igen varrtam és varrok, egész "sokat", de mivel utálok fotózni, így nem lett megörökítve a végeredmény. Varrtam ruhát magamnak, Emmaróznak, készült ajándék babatakaró, falikép stb.
Közben gondolkoztam a blogon is, és azt hiszem egy kicsit másról is fogok írni nem csak a varrásról, hiszen Emma egyre inkább kitölti a napjaim minden percét. Hogy is mondja a szakirodalom? "Többemberes baba". Nem mi még nem alszunk éjszaka, sőt ha háromszor ébredünk akkor jó esténk volt. Én egy picit a kimerülés határán vagyok, de egyszer ennek is vége lesz és akkor majd nosztalgizáva emlegetjük ezt az időszakot... 7 hónapos volt egy hete, mászik, mi több teper, pakol, ütöget, kihúz, feláll.... ecseteljem még?
Így sajnos a hobbimra sem jut annyi idő, a tervek elúsznak, próbálom magam utolérni minden téren. A blogra két hónapja nem jutott idő. Az én drága jó barátnőm Kicsoda megmondta, hogy nem érdemes varrni szoptatás alatt, no én nem hallgattam rá, hiba volt. Mire kész lett a nyári kosztümöm és volt is hová felvenni addigra kifogytam belőle. /és én utálok utólag alakítani/.
Stílust váltottam - a magassarkú cipő bár roppant elegáns, de csak az első pár babakocsitologatásnál volt sikkes. Azóta nem használunk babakocsit és magassarkút sem. Őszre új tervek vannak a praktikus kisgyermekes anyuka ruhatárát illetően, de most még jósolni sem tudom a méretet...
A napok rohannak, már megint este, már megint reggel - folyamatosan úgy érzem, hogy én csak asszisztálok az életemhez.
Nagyon hiányoztok varrós lányok, cimborák - látjátok még a közös találkozás sem jött létre. Mindezt a Szeged - Budapest távolság tovább fokozza. (arról nem is beszélve, hogy Emmaróz vistva sír az autósülésben, így max 1 órás útra vagyunk limitálva).
Nagyon várom, hogy újra felvegyem a fonalat.....ott ahol abbahagytam...úgy november táján :-)
Addig is itt egy kép. Seersucker kosztümben mindketten, még júniusban varrtam magunknak.

/PS: próbáltam visszaállítani a "megjegyzések lehetősége" opciót, de úgy látom én ezt már örökre elbénáztam. Akinek van használható ötlete szívesen veszem emilben :-), a megjegyzések fülön mindenhol igen adtam be, de nem segített :-( /

4 megjegyzés:

katafolt írta...

Örülök,hogy vagytok újra és hogy lehet megint szalonéletet élni nálad is :-D

Kicsoda írta...

dragam, akar en is irhattam volna ezeket ugy 4 eve:-) de, ma is emlekszem, hogy milyen mikor ejszaka 1-2-3..-szor ebrednek:-( mostanra ugy elkenyelmesedtem, hogy ha mar tul koran (7 elott) keltenek attol is morcos vagyok:-D

anyahajó írta...

Mi még mindig ébredünk éjszaka, többször is, pedig már másfél lesz a srác. A mi arra vonatkozik, hogy vagy én vagy a férjem, mert kábé egy év után azt mondtam, hogy én ezt tovább már nem bírom. Akkoriban hat ébredés jutott hat alvós órára. Úgyhogy maximálisan együttérzek veled! Hogy mégis varrsz, az szuper, a kosztüm nagyon tetszik! És hogy ez a világos szín még működőképes nálatok, azt egyenesen csodálom :D Ha szabad jósolgatásokba bocsátkozni, akkor valószínű jövő nyáron már a sötétebb árnyalatokat fogod preferálni a homokozás miatt :D

Arcencil írta...

Köszi lányok! A biztatást főképp. Kitartok szilárdan, megmondom őszintén, hogy a saját és a párom természetét ismerve nem is gondoltam, hogy egyszerűbb lélek lesz a lányom.
Anyahajó! Igen még nem érezzük a gyermekkor igazi ízét, anya kezében utazunk és szilárdat is csak nyammogva, 1-2 kanállal eszünk. Így könnyű fehérben nyomulni ;-)