2007. december 30., vasárnap

Az alátét levarrásának problémája a nyakkörnél


Eddig ha nem bélelt blézert vagy ruhát, illetve olyan blúzt varrtam amelynél a nyakkört alátéttel tisztáztam el, mindig problémás volt az alátét rögzítése a belső varrásokhoz, zipzárhoz stb. Nem pont jól hajtottam be, nem ott varrtam oda a varrásvonalhoz ahol kellett volna, ezért "bekapott", húzott a nyakkör amin aztán annyira fehúztam magam, hogy többnyire csak a zipzár vonalánál rögzítettem, a lifegő alététet aztán a ruha felvételekor elegánsan betuszkoltam ;-)
Nemrég viszont rájöttem, hogy a próbaba nem csak arra jó, hogy a félkész ruhámat lógassam rajta illetve igazítsam a készülő darabot, hanem arra is, hogy bizonyos varrásokat itt végezzek el rajta.
Ha kifordítva teszem fel rá a ruhát akkor a nyakkör szépen felfekszik, kifeszül és így gyerekjáték szépen levarrni minden pontnál.
Még egy indok tehát, hogy szerezzetek be egy próbababát. Vagy csináljatok egy sk-t papírmaséból :-)))) Egy másik módszer itt

2 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Ez tenyleg nagyon jo, de en mar ide semmi, a cernanal nagyobb dolgot nem veszek, igy is alig ferek el...de majd otthon:-))
Ez most milyen ruha? A SWAP-ra, vagy csak ugy? Terv?

arcencil írta...

Nem, nem a SWAP-ra csak úgy... :-) Olyan régen varrtam.
Kész is lettem ma vele, de a szabásvonallal nem vagyok 100%-ig megelégedve...