2008. január 8., kedd

Csakazértis

A térdnadrágot befejeztem és nagyon pofás lett. Barna csipkét varrtam az aljára miután a Burda által megadott hossz megint nem lett jó.. (nem tudjátok miért tervezik mindig térd alattira a modelleket???). Levágtam. Aztán rájöttem, hogy hajtókásra már tudom megoldani, mert nem egyenes a szára. Szóval ugrott a hajtóka és jött a csipke. Kicsit budoáros jellegű, de nekem tetszik.
Lesz róla kép is, ha elkészül hozzá a mellény.
.. Hát ez az....
Amit ugye két napja majdnem kidobtam félkészen. DE! és itt jön a nagy szó, nem a varrós kukában landolt, hanem a szekrény mélyén. Tegnap még új anyagot is vettem az új mellényhez. Ma délután kikerestem az új mellény mintát és rájöttem, hogy nekem az eredeti kell. Csakazértis megcsinálom. Ez egy olyan mellény hogy háta majdnem teljesen szabad és a gallér kvázi nyakbaakasztósként működik. Nagyon kifogott rajtam az a tény, hogy a gallérját hátul a szegőpánthoz kell rögzíteni, és nem nagyon értem jelen pillanatban hogy miként.. De meg fogom fejteni és meg fogom varrni.
Az új anyagból pedig lesz egy szoknya :-)


1 megjegyzés:

36évi írta...

Látni kéne a mintát, abból sok kiderülne, de addig is van ötletem. :)
A gallér varrd be addig, míg testrészhez kapcsolódik (ez volna a kérdés, hogy meddig tart - gondolom, fokozatosan simul a gallérhoz), aztán a nem létező hátarésznél a gallérokat csak tűzd össze, de csak keskeny varrásszélességgel (vagy akár férceld össze). A felvarrásvonal végén (ott, ahol vége a testnek), csípd be a gallér vsz-ét a varrásvonalig és fordítsd kifelé a testrész ujjaköréhez. Az a jó, ha ezek egy vonalat képeznek.
Azután a ferdepántozást együtt végezd a háta-ujjakör-gallér-ujjakör vonalon. A kezdés egy oldalvarrásban legyen, hogy utána ne látszódjon. A galléron pont annyira varrd fel a pántot, mint a vsz. Utána géppel vagy kézzel tűzd vissza a pántot. Mivel a gallér fekvőrésze ráhajlik az állóra, nem fog látszani a szegés. Vagy csak egy kicsit (a minte szerint eltérő színű, teáht látszani fog, de akkor meg direkt). :)))