2008. március 26., szerda

A fővárosban jártam...


Jó lenne már valami saját készítésű dologgal előrukkolni, de sajnos mostanában nincs sok szabadidőm... Így tehát ma is csak arról tudok beszámolni, hogy fent jártam a nagy Budapesten és beszereztem egy-két dolgot. A két anyag a bolondboltból való, hímzet batiszt és nyári ruha vagy szoknya lesz belőlük. A többi kincsre a Varrógépcentrumban tettem szert, közülük a zsebkészítő berendezésnek örülök a legjobban! /bal fent/ Vettem még színátmenetes cérnát, spéci gombostűket, színes másolópapírt, piros jelölőceruzát, egy remélhetőleg jobb átlátszó cérnát illetve bobintartót. Mindezt egy vagyonért..../vajon miért kell mindennek ezressel kezdődnie?/
Egyébként mindig elkeserít, hogy ilyen vízfejű az ország és itt Szegeden semmi spéci dolog nem kapható. Ilyenkor igyekszem mindent beszerezni amire szükségem lehet. Most is tudtam volna még hozni néhány "nélkülözhetetlen" kütyüt, de a felét visszapakoltam... Nagyon gondolkodtam az anyag foszlását megakadályozó ragasztón, de nem vettem meg. Van valakinek tapasztalata vele?

9 megjegyzés:

Jolcsi2 írta...

Nagyon szuper dolgokat vásároltál!Hogy működik az a zsebkészítő berendezés?

Kata írta...

Az este már nem néztem szét, most jöttem megkukkantani miket vettél! :o) Szép kis termés! ;o)
Az a zsebkészítő alkalmatosság engem is érdekel. Mesélsz róla?
Szépek a melírozott cérnák is!
Várom már hogy használd őket, aztán jöhetek gyönyörködni! :o))

KicsiKató írta...

Hű, szent irigykedéssel figyellek itt félúton Szeged és Kecskemét között:))) A színátmenetes cérnákon én is gondolkozok:)

Arcencil írta...

A zsebkészítő berendezés olyan rátett zsebeknél használható ahol a sarok lekerekített. Ezzel szépen meg lehet csinálni az ívét, le kell vasalni és lehet varrni. Most, hogy sok gyereknadrágot varrok nagyon hasznos!!! Nemsokára kipróbálom és csinálok majd róla fotókat!
A melírozott cénára már én is kíváncsi vagyok. Most épp egy nagy falvédőn dolgozom, sajnos még legalább 2 havi munka lesz benne - az én tempómat és szabadidőmet ismerve - de az már a kékkel lesz tűzve!
Egyébként a Clover termékek kutya jók! A varrógépcentrum honlapján a patchwork rész alatt le lehet tölteni a katalógust. Mindent árulnak és vidékiek: meg lehet rendelni emilben vagy telefonon is!

Babi néni írta...

A foszlásgátló jó termék. Rolót készítettem vele, nagyon gyorsan meglett (kárpittűzőgép, foszlásgátló) és tényleg nem foszlik a széle. Mosni még nem próbáltam, de szerintem nem fog kioldódni belőle.

A melírozott cérna is szép, csak a betűhímzésnél volt vele gond, ha világos anyagra (tornazsák) hímeztem a fiam nevét és éppen egy betű telt ki a világosabb részéből. :o) Így aztán furán néz ki, mintha kihagytam volna egy betűt.

Meg a yoyo készítők is könnyen használhatóak. Még a szív és a virág alakúak is. :o)

"Sajnos" pesti vagyok, úgyhogy engem már kitiltott onnan a férjem. :o)

Cic írta...

Ajjajj, látom ugyanabba a csapdába esel te is, mint és szoktam. :-) Egyszer beszabadulok Naffaluba, mindjárt otthagyok egy vagyont. :-))
A VGC-től többször rendeltem már neten, sőt mi több, anyukám varrógépét is úgy vettem - jelzem, a futárszolgálat olcsóbb volt, mintha én utaztam volna.
Majd a zsebkészítőre kíváncsi leszek én is "működés közben". :-)

Arcencil írta...

Én ingyen utazok - tudod aki busztársaságnál dolgozik ;-))
De egyékbént én is megbeszéltem velük, hogy rendelni fogok.
Cic, nem is tudtam, hogy te is vidéki lány vagy :-)))

Kicsoda írta...

Az a zsebkeszito engem is lazba hozott, majd meselj rola.
Egyebkent szerintem ez a vasarlas nagyon hozzaallas kerdese. En pl nem neveznem falunak, ahol lakom es ez ettol csak rosszabb, mert az elso(!) bolt kocsival 30(!!!!) perc. Persze ott mar van 2 masik is. Igy en a dolgok 90%-at neten rendelem. Anyagot persze nehezebb igy, de hozza lehet szokni. 2 gyerekkel meg kenyelmesebb is:-)

Cic írta...

ajjajj, de még mennyire! :-)))))