2008. március 9., vasárnap

Nadrágkérdés


Úgy látszik rám jár a rúd. Egy "kukaszoknya" után sikerült két "kukanadrágot" is gyártanom. Persze én vagyok a hibás, kellett nekem új fazonokkal kísérletezni....

Az igazat megvallva egyik sem hordhatatlan és készre is varrtam őket, de nem az az IGAZI....

Van egy bevált szabásmintám eddig azt használtam. Most viszont újra vágytam, de ezután nem fogok ;-)

Ez a nadrágmizéria csak nálam okoz ekkora gondot??? A 36-os méretemre elvileg ezer megoldás kínálkozik - valójában amikor megláttam magam a tükörben teljesen elkeseredtem. Ilyenkor jó mélyre begyömöszölöm őket a szekrénybe és szidom magam, hogy a kevés szabadidőmet ilyen hitványságok készítésére pazaroltam.

A lényeg: maradt még a drapp anyagból így még ma délután nekiállok az általam bevált minta alapján a nadrág elkészítésének. :-)

8 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Na, akkor szepen sorban:-)
Mi volt pontosan a baj a nadraggal?
Miben volt ez jobb szabasminta, mint amivel altalaban dolgozol?
Nekem a nadraggal teoretikus problemaim vannak, ugy erzem, hogy a nadrag csak nagy neha all jol. Statisztikailag sokkal kevesebb not lattam jol kinezni nadragban mint szoknyaban.
Mas, en ha valami nem sikerul nem tudom mi a jo strategia. Kukaba vele, hogy ne is duhitsen, vagy probalni kijavitani. Nalam is az idotenyezo, ami miatt az ilyenek igazan duhitenek:-)

szoto írta...

Akkor én is szépen sorban.
Valójában egy kicsit újítani akartam ezért kerestem új mintát. Szűkebb fazont próbáltam csinálni, mint amit hordok. Egy kicsit csipőbb, modernebb fazont. Amit általában varrok az egy egyenes bő szárú fazon, ami csipőben feszes, de lefele kicsit "lebeg".
Amit most varrtam azzal az volt a gond, hogy a fenekem alatt totál bő volt, a fenekem és a derekam között meg szűk. Mindenhol a vízszintes ráncok stb...Gondolom érted...
Szerintem is sokkal inkább a szoknya a nőké mint a nadrág, ha nadrág akkor meg a "Marlene" stílus. Legalábbis nálam...
Az utolsó észrevételedre: nálam kuka. Egyszerűen nincs időm ennyit vacakolni, alakítani.... Ha látom, hogy nem olyan rossz (nincs elszabva stb) be szoktam fejezni és odaadom valakinek akinek esetleg jó lenne. De ha el van cseszve és felhúzott akkor azonnal kuka. De nem a szobai szemetes hanem az utcai konténer. Mert ilyenkor látni sem bírom.
Tudom, hogy ez pazarlás stb... de nem tudok időt szánni az ilyen darabokra. Ez az én "urizálásom" /szerencsére nem 3-4 ezer ft/m-es anyagokból varrok.. ;-) /

Arcencil írta...

Ja az előbbi én voltam ;-))))

Mamis írta...

Sokat olvasom a bejegyzéseidet ezért mertem írni.Sajnos ezzel már én is jártam így,pedig én CSAK! nadrágban járok.Nekem is van jól bevált szabásmintám de szeretek próbálkozni mással is.Ilyenkor vagy sikerül vagy nem.Nálam annyi a lépéselőny,hogy én átalakítom és a lányomra csodálatosan jó szokott lenni.Ezek az előbb elszabott utána átalakított nadrágok szoktak neki a legjobban sikerülni és persze tetszeni is!

Arcencil írta...

Szia!!! De örülök egy újabb varrós "bloggistának"!! Felvettelek a kedvencek közé :-)
Nagyon-nagyon szépen varrsz!! Tanultad, szakmád?
Jó, hogy a lányodnak tudod adni a nacit, nekem egy barátnőm van akire általában jó szokott lenni.
A te bevált nadrág szabásmintádat szerkesztetted???

Mamis írta...

Sorba válaszolok kérdéseidre.
Könnyűipari szakközépbe jártam de nem varrást tanultam/kötés/,persze ez nem érdekelt annyira.Érettségi után...Munka,férjhezmenetel,BETEGSÉG!!!és ez örökre megváltoztatta az életem.Kellett valami, amivel az idő telik és nem hülyülök be az itthonlétbe, így jött a varrás.Oly annyira,hogy néha elvonási tüneteim vannak.
Sajnos betegségem miatt "korlátok között vagyok" de így jobban ki lehet bírni!
Te is nagyon szépen varsz!!!
Bocs,hogy ilyen hosszura sikerült,majd jövök máskor is.

Mamis írta...

Ami lemaradt:
A blézer: 3 szabásminta = 1 blézer
A nadrág: az teljes mértékben szerkesztés.

Kicsoda írta...

Tudod ez olyan nehez, mert ertem, hogy unod ugyanazt a fazont es ujitani akarsz, csak az ilyen kudarctol en sokaig elkedvetlenedek.
En most csinalok egy online kurzust, Self Expression. Arrol szol, hogy az otelteidet hogyan valositsd meg stb.
Na ebben a no allandoan azt mondja ne felj a kudarctol, kockaztass. Mondtam neki, hogy nem ugyanabban az idointervallumban dolgozunk. Nekem `luxus` a sok kudarc. Erre eddig (nem teljesen kielegitoen(;-D) azt mondja, hogy kicsiben probalj ki dolgokat, most ezt nem ertem teljesen egy ruha kapcsan. Bar azt mondanam ez a muszlin.