2008. június 13., péntek

Új irány - új fazonok

Épp mielőtt kezdtem volna belemerülni a kosztümök és elegáns ruhák profi kivitelezésének elsajátításába új irányt vett a varrásom.
A hosszú eltűnés oka - a munkahelyi és egyetemi elfoglaltságok mellett - az a boldogságos tény, hogy karácsonyra igazán gyöngyörű ajándékot kapok/kapunk ( sikerül lekörözni a tavalyi Pfaff csodamasinát is... szóval mi lesz itt jövőre....) ugyanis hamarosan anyuka leszek!!
Miután kihevertem az első hónapok nyúvasztó időszakát igazán nagy kedvet kaptam, hogy belevágjak a kismama ruhák varrásába.
Miután áttanulmányoztam a a Burdák, Patronesek és Boutique-ok kismama kínálatát megállapítottam, hogy ezek nyárra még mind nagyon lesznek, úgyhogy a normál mérek között kell garázdálkodnom.
Elsőként a 2006/05 Burdából varrtam meg a 110-es modellt. No ezzel jócskán túllőttem a célon, mert egyenlőre lóg rajtam. Ennek oka lehet az is, hogy egy számmal nagyobb méretben varrtam meg (gondolva a reggeli 3 kifli kövekezményeire..) és az is, hogy ez tényleg nagyon bő szabású modell...De úgy látom augusztusban már szépen fog állni. :-)
Levonva a következtetéseket ezután olyan ruhákat szabtam ki amelyek egy kicsit bővebbek az átlagnál, esetleg húzással, gumival vannak szabályozva, de még inkább a hagyományos vonalvezetésű ruhákhoz állnak közel.
Egyébként soha nem volt ilyen könnyű kismamának lenni, a mell alatt szabott tunikák és ruhák divatja tombol, tele az újság jobbnál jobb mintákkal.
Egyenlőre a nadrágokban nem érzem túl jól magam, talán mert eddig sem voltam valami nadrágos. Persze varrni fogok ez utóbbit is.
Nos itt az első piros pettyes ruha, amolyan belelegítő-ujjgyakorlat féleként. (Persze nem ártana egy pocakos próbababa, de már dolgozom az ügyön, hogy miként alakítsam át. Emiatt egy kicsit lóg a babán a ruha...)


10 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Gratulálok!!!!! Jajj, nagyon örülök neked, nektek!!! Vigyázz magatokra, igazán gyönyörű leszel ilyen csini rucikban:))

Jucuu írta...

Én is gratulálok! A ruha is nagyon jól néz ki. :)
Szerintem se varrj óriási ruhákat magadra, elég, ha pocaknak lesz helye a ruhában. Nem törvényszerű, hogy mindenhol nőni fogsz. :) Gyakran az újságokban is zsákszerű mintákat adnak meg, érdemes odafigyelni.

Bea írta...

Kedves Enikő!
Szívből gratulálok!!!!:)))))))
A ruhád is nagyon csinos lett! A kismama modellekkel tényleg vigyázni kell, mert hatalmasra tervezik néha. A mostani divat pedig tényleg a kismamáknak kedvez.
Mégegyszer is gratulálok és élvezd ki ennek az időszaknak minden pillanatát!
Csajszi34 (még a nlcafé-ról)

Arcencil írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Jolcsi2 írta...

Drága Enikő!
Szívből gratulálok!
Tudtam én miért vagy álmos, és fáradt az utóbbi időben, jobban mondva kiolvastam a soraidból. Nagyon csini kismama leszel ezekben a ruhákban!
Minden szépet, és jót kívánok NEKTEK.

ezkriszti írta...

Kismamaruhát varrsz?! Jaj, nagyon örülök! Kismamának lenni tényleg kiváltságos állapot. Boldog készülődést kívánok Nektek!!

hortenzita írta...

Nagy gratuláció a részemről is! Én már előre látom, hogy jövőre már apró, mini holmikat fogsz ütre gyártani...
Problémamentes terhességet kívánok!

Arcencil írta...

Lányok, nagyon köszönöm a kedves szavakat!!! Csajszi, üdv itt!!!
Jolcsi drága, felőled hol lehet hallani? Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy miket alkottál az elmúlt időkben. Kérlek néha jelentkezz!

A kismamaruhákat illetően igazatok van! Eddig még csak boltban nézegettem, de akkora mind mintha elefántra tervezték volna... Persze valószínűleg elérem én is eme szomorú sorsot ;-)

36évi írta...

Drága Arci!

Nagyon örülök, hogy végre visszatértél, és mindjárt ilyen csodákkal! De a legfontosabb - és ez tényleg mindent visz! - a csodás hír a babáról!
Szívből gratulálok, és szurkolok, hogy mostantól mosolygós babavárásod legyen! :-*

Cic írta...

Tiszta szívemből gratulálok én is!!! :-))))
Nagyon gyönyörű kismama leszel, az tuti! :-)