2010. október 18., hétfő

Őszi ruhatár 2010 - ruha 1.

Nem nagy fakszni, és kb két órás varrást igényel. Még a varrásvonalakat sem jelöltem át, csak rátettem a papírt az anyagra, körbevágtam majd interlockkal és fedőzővel készre varrtam.
Valójában nem az én világom a jersey ruha, de most praktikusnak tűnik mert jól lehet benne mozogni. Burda 2009/01 106-os modell.
/Mivel beütött a borongós ősz, sajnos nem tudtam világosabb fotókat csinálni, pedig égett az összes villany és a vaku is működött/5 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Jo kis ruha ez!!!Hany szallal lockolod? En sem vagyo telire nagy jersey ruha fogyaszto, es igazabol csak 1 nyari van, amit visoznt imadok:-) de en mar sima cikkcakkal varrom, mert a tul vekony anyaghoz nagyon sok a 3 szalas varrat es az elejet nem is tudom biztonsagosan rogziteni, hogy ne kezdjen felbomlani.

Arcencil írta...

Négy szállal varrok, és én sose értettem, hogy miről beszéltek Csörivel amikor a bomlás megakadályozásáról eszmecseréztek :-))) Vagy ez lock fajtától függne?? Mert én csak simán levágom a végét egy ollóval és soha nem bomlik fel, de még bontani is kész gyötrelem.

Egyébként abban igazad lehet, hogy a túl vékony anyagokhoz vastag lehet a 3-4 szálas varrat, én viszont nem szeretem a vékony jersey-t, mer az nagyon tapad. Ez is vastagabb fajtából készült.

Cecília írta...

Nagyon tetszik! Bomlás? Lock? 3, 4 szálas? Az én kérdésem: Hol lehet kapni olcsón dzsörzét? Pamut dzsörzét... természetesen. Itt drágán sem látok, nemhogy olcsón, de az Eurotextiles árakat sokallom... (webshop)

Arcencil írta...

Cecília, én szegedi vagyok és csak az itteni árakat ismerem.
Én szeretem az Eurotextilt, mert bár drága, de jó minőségű anyagaik vannak, nekem pedig túl drága a szabadidőm ahhoz, hogy olcsó és nem jó minőségű anyagokból varrjak. Akkor inkább turkálok.
Szóval azt a kevés, "dolgozós" darabot inkább jó anyagból varrom.
De a többiek biztos segítenek neked pesti viszonylatban!

Kicsoda írta...

az a helyzet, hogy Dani pulijainak a valla, honalja a kritikus hely, ott a csak lock soha nem eleg. lehet, hogy a tuben levo szal nem eleg feszes? fene tudja:-), mert a varratkep teljesen szabalyszeru.