2010. november 7., vasárnap

"Pigeon" nadrág Emmának


A kabát szabásminta keresgélés közben találtam rá erre a szuper csizmanadrágra. Volt is itthon elfekvő bordó kordom, így nosza nekiálltam. A varrása is nagyon gyorsan ment. Egy közkedvelt nadrágminta- azaz nincs oldalvarrás /Kicsoda emlékeztek régen mennyit beszéltünk róla?? :-) / - kisgyermek változata egy kis "müszivel" feldobva az alján. Nekem az apródnadrágokat juttatja eszembe a fémgomb és az íves záródás.
Sajnos sehogy sem lett csizmanadrág, sőt még hosszúnadrágnak is hosszú, sajnos 1 centit is lelóg a sarkánál, így Emmán nem tudtam szépen lefényképezni. :-(
Pedig 86-os méretben varrtam (amit jelenleg is hord), de nem baj, majd jó lesz rá február-március körül. Akkor majd csinálok olyan igazi fényképet is!
Erősen gondolkodom, hogy varrok egy ilyet 80-asban is, és akkor tudjuk most is hordani. Nem kell hozzá sok anyag és nagyon kényelmes szabása van, gumival a derekában. Nagyon ajánlom ezt a modellt mindenkinek.
/Az Ottobre 2009/06-os számából való/

7 megjegyzés:

Flier Judit írta...

Emma azt mondta, amikor meglátta: Óóóóóó! Nagyon helyes, vidám darab!

krisz írta...

Az újságban nekem fel sem tünt,de igy tényleg nagyon helyes!Az ottobre méretek nekünk is mindig nagyra sikerülnek.Hiába veszem ki azt a méretet amit épp hord,idő kell hogy belenőjjön.

Jucuu írta...

Az ottobre mintákra jellemző, hogy túl nagyok a méretek. :( Én is varrtam már belőle passzos fiú nadrágot (cicanadrág, harisnya helyett), ami olyan bő volt, hogy bőven lehetett aláöltözni. Érdemes lemérni a mintákat és alakítgatni szabás előtt.

Kicsoda írta...

nagyon edes:-) en a fiuknak meg mindig oldalvarras nelkuli gatyakat csinalok es nagyon jol mukodik.

Szömörce írta...

MI most kényelmes, "itthoni" nadrág hiányban szenvedünk, és ilyenkor csak irigykedek, hogy milyen jó hogy ti ( Krisztával együtt) ilyen ügyesek vagytok:)

norico írta...

Ezt mar en is megvarrtam. Csak epp az aljan is gumisra csinaltam, nem gombosra. Es tenyleg mindig le kell ellenörizni a szabasmintakat.
http://norico.freeblog.hu/archives/2010/08/02/Bo_nadrag_farmerimitaciobol/

Arcencil írta...

Mostmár mérni fogok, kicsit szomorú vagyok miatta, de jó lesz majd pár hónap múlva.
Nóri nagyon ügyes vagy!!!