2010. november 23., kedd

A kis bordó télikabát

Rengeteget dolog készült mostanában, de egyáltalán nem volt időm lefotózni és feltenni őket, mert elég pörgős heteken vagyunk túl / ez az időszak egyébként még mindig tart, és folyamatosan olyan érzésem van, hogy mindennel csúszásban vagyok/
Emma télikabátja már kész lett két héttel ezelőtt, de a meleg miatt nem vetettük be. Végül az Ottobre 2009/01-es számából varrtam meg a pöttyös tavaszi kord kabát mintája alapján a szövetkabátot.


Az anyaga meleg gyapjú, hozzá találtam egy nagyon szuper vatelinnel steppelt bélésanyagot is

így igazán meleg lett a kis kabát. Az ujjába először tettem a vastag bélésből aztán kibontottam és selyembéléssel helyettesítettem, mert nagyon merevvé tette a vatelin. Így most viszont szuper! Könnyű volt varrni, és Emmának is nagyon tetszik.


Már majdnem kész a hozzá való egybe sapkasál, szintén bordó fonalból. És megérkezett a Robeez kiscsizmánk is, így igazán boldog lehetek!

Ráadásul az egész kabát gombostól mindenestől 3.000- Ft-ból jött ki, mert sikerült az olasz méteráru turkálóban beszerezni hozzá a minőségi anyagokat. Mert egyébként egy gyapjúszövet méterára 5.000 Ft/ m felett kezdődik...

11 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Nagyon csinos a kabát, a kishölgyről nem is beszélve :). Én is próbálkozom már az Ottobre-ból, és nagyon élvezem, jó kis szabásmintái vannak. Persze addig még el fog telni néhány év, mire egy ilyen kabátnak neki merek állni, nagyon ügyes vagy!

Flier Judit írta...

Nagyon kíváncsi voltam már a kabátra; olyan szép lett! Emma igazán elegáns hölgy benne, csini nagyon! Most pedig a sálsapkát és azt a sok mindent fogom tűkön ülve várni, amit még említettél :)

Cila Zzy írta...

Jaj, de csinos! Minden egyben van!
A gyapjú árát ne is mondd!!! Nagy szerencséd volt!

Zelnice írta...

Hogy te mennyire figyelsz a részletekre!
Kár, hogy a Robeez-link nem pontos, megnéztem volna közelebbről.
Annyira csinosak ilyen szerkókban, én csak azért nem szánom rá magam ilyen öltözékre, mert az a képzetem, hogy nehezebb egy orkánkabátnál, és nem is lehet benne olyan szabadon mozogni. Lehet,h. nem így van, én mégis meg vagyok erről győződeve :-)
Ja, és nem tudom kimosni, ha beborul a sárba.

Arcencil írta...

Javítottam a linket! :-)
Én meg az steppelt dzsekit nem szeretem, de hát ízlések és pofonok :-)
Egyébként nem nehezebb és szerintem tud benne mozogni. Természetesen a játszótérre és a pancsba mi sem ezt vesszük fel, de ilyen télies időben inkább a városba megyünk be sétálni és motorozni.

Mona írta...

Gyönyörű! :)

krisz írta...

Nagyon csini lett a kabát!És a lánykád is benne!Jó ötlet ez a steppelt bélés megoldás.Tetszik nagyon!

Dóra írta...

Huhuhuhúúú! Ez valami zseniális lett! Csinálsz rendelésre is ilyesmit? Én kabátnak nem mernék itthon a csúcs Lutznik (lehet, hogy nem így írják)gépemmel nekiállni;)

patchwitch írta...

irtó mázlista Emma, hogy ilyen mamája van! :D
nagyon tetszik, állati ügyes vagy
nagyölelés
néma.

Kicsoda írta...

durvan jo!!! nekem is jo lenne egy ilyen szereles;-P

Unknown írta...

Nagyon szép lett a kabát! Igazi nőcis kis szerelés. Elárulod, hol találtál méteráru turit? :)