2008. január 8., kedd

Ujja bevarrása - ti, hogy csináljátok?

Ez egy kis körkérdés, felhívás-szerű a következő posztomhoz.
Bár lerágott csontnak tűnik a téma, de nekem még mindig mumus, még mindig nem elég szép, és még mindig nem vagyok vele megelégedve.
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy írjátok le, ti, hogy csináljátok az ujja bevarrását. Itt vagy az nlc-n.
Addig is nyomozok, kutatok, kérdezek. Mert pontot akarok tenni az ügy végére.
Mindez csak azért is fontos, mert mióta megvan az új gép, ami ugye felső anyagtovábbítós, azóta még az az akadály is elhárult, hogy nem igazítja el szépen a ráncokat felül.
Kedves varrós barátnőim, várom a sk módszereket!

12 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Ez nagyon jo! En igyekszem sok polot varrni magamnak meg Daninak, de csak azert mert az ujjatol tartok. Nagyon jo lenne egyutt latni az otleteket!

Kata írta...

:o) Az a két három darab, amit én elkövettem, azt úgy sikerült megcsinálnom, hogy először összevarrom a vállakat, aztán felgombostűzöm az ujját, persze a visszáján, aztán felvarrom, majd a póló ujját és oldalát végig gépelem egy lépésben. Tessék mondani, ez mennyire szakszerű így? :o)

pmh írta...

szia!Tegnap küldtem neked egy filmet, blézer ujja.bevarrásról. Viszonylag nagy volt, megkaptad?

Dorczi írta...

Nos, én mikor összevarrtam a váll- és az oldalvarrást, akkor a karkivágásba gombostűzöm az ujját (vállvarráshoz az ujja közepe jelölést, oldalvarráshoz az ujjavarrást, az ujja eleje jelölést a blúz eleje jelöléshez illesztem). A maradékot megpróbálom egyenletesen elosztani. Úgy helyezem a gép alá, hogy a "buggyos" ujja legyen alul az anyagtovábbító felől, mert így az segít elosztani az anyagot elkerülve a ráncokat. Persze közben a két kezemmel óvatosan, ügyesen húzni, igazgatni kell! Nekem ezzel a módszerrel általában sikerülni szokott szépen.
Kata, pólóknál nem kell szakszerűbb ujjabevarrás, ott én is azt alkalmazom amit írtál. Szóval profi vagy! :-)

Arcencil írta...

Heni! Nem jött át, pedig nagyon érdekelne! Légyszives ide is küldd át: szenasi@tiszavolan.hu
Köszi!

Többiek! :-) A következő posztomban idézni fogok tőletek. Köszi előre is a hozzájárulást!

Arcencil írta...

A blogodat meg lehet nézni???

36évi írta...

Az ugye, attól függ... konkrétan attól, hogy mit varrok. Alsóruha (póló, blúz, ffi ing, sőt tán még az a felsőruházat is, aminek nem szabott az ujjaés az oldala) nyitottan. Szal, nincs összevarrva a test és az ujja oldala, hanem először (pesze vállvarrás uaán) bevarrom az ujját, majd egyben varrom az ujja és oldalvarrát. Felsőruházatnál szigorúan csukottan (az ujja oldala és a test is meg van varrva), sőt ott lényeges, hogy az ujját beállítsuk. Ez azt jelenti, hogy beférceled/gombostűzöd az ujját a jelölések szerint, majd babára téve vagy egyszerűen csak a kézfejed a vállvarráshoz dugva lógatod az ujját, és meglátod, hogy szépen áll-e. Akkor áll szépen, ha az eleje felé ívesen kanyarodik.
Varráskor mindig az ujja van alul, (ahogy ezt Dorczi is írta), hogy a kelmetovábbító segítse betartani a bővebb anyagot (itt ne használjatok felső továbbítást).
Arra kell figyelni még a beállításnál, hogy az ujja alsó két harmadán(túlképpen az íves részen) nem szabad betartani, mert akkor csúnyán tud buggyosodni a hónalj környékén (a szabásmintákon mindig jelölik a két pontot, ami között szabad betartani).
Ilyenkor érdemes előtte kicsit behúzni két segédvarrattal a felső ívet, majd ezt bevarrás előtt megvasalni, akkor máris kevesebb anyagot kell rátartani.

Arcencil írta...

Évikém köszönöm!!!! Az a helyzet, hogy nem akarom elhinni, hogy lehet úgy varrni, hogy az ujja van alul és nem varrom le a ráncokat. Most csak gombostűzzem le vagy inkább férceljem be??? És tényleg nem fogom levarrni????
A behúzás megvan, bár az utóbbi időben elspóroltam a behúzó segédvonalakat, de meg is volt a böjtje....

36évi írta...

Ha bővebb sokkal az ujja, akkor inkább férceld, úg jobban el tudod oszlatni a bőséget. Ha csak poló, vagy ilyesmi, akkor elég betűzni.
Örülök, ha segítettem. :)))

36évi írta...

Jut eszembe még egy trüváj...

Ha felsőruházatot varrtok (blézer, kabát), érdemes az ujját a behuzandó részen megfércelni két sorban úgy, hogy a két sor a leendő varrás két oldalára essen. Finoman meghúzod mindkét cérnát és behúzod a kellő méretre. Eloszlatod a bőséget, majd vizes ruhán keresztül (én jobb szeretem, mint a gőzvasalót, az nem elég forró gőz) megvasalod, de óvatosan, nehogy ráncot vasalj bele. Inkább csak olyan tipitapi nyomkodás, a lényeg, hogy a laza szálak a behúzásnak megfelelően összetömörödnek, és már kész is a betartás, és nem lesz sehogysem ráncos. Aztűn a két varrat között bevarrod. Könnyebb bevarrni, de főleg szebb, mert nem bevarrás után kell szenvedni a bőség elvasalásával. Azért az ujjakör megvasalása ne maradjon el. :)

Ez a kétsoros behúzás akkor is nagy szolgálatot tesz, ha tényleges beráncolás kell, ugyanis attól, hogy két sor van, merőlegesen fognak állni a ráncok a varrásvonalra.

Unknown írta...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

成人影城 írta...

人妻成人視訊
av情色性愛視頻
情色成人視訊聊天室
av情色性愛視頻
應招女郎內射影片
成人情侶自拍的性愛影片
成人情侶自拍的性愛影片
免費直播視訊聊天
人妻自拍生活照