2008. szeptember 10., szerda

Az elmúlt hetek eseményei

Először is kész lett az új dolgozószobám! Végre mindennek helye lett! Igaz a régi nagy ebédlőasztalom mint szabászasztal megszűnt funkcionálni, de majd a padló is jó lesz. :-) Néhány apró sk dolog még jó lenne a falra, de én már így is nagyon boldog vagyok.



Másodsorban a hétvégén megtörtént a procionnal való első találkozásom Kicsodánál. Egy szuper kis varrós-festős-beszélgetős lánybuli keretében megfestettem életem első anyagait. Első pozitív tapasztalat a selyemmolinó, ami így kivasalva, festve tényleg nagyon impresszív benyomást kelt. Valójában a legszebbek a színek akkor voltak amikor vizesen kiteregettem őket. Itt szárad az első adag.

Szárazon egy kicsit világosodtak. De így is nagyon szépek lettek, sikerült minden olyan szín megfesteni amire vágytam. Lányok, szerintem én festettem a legtöbb anyagot :-) Annyi tapasztalat, hogy én szerintem egy kicsit sok vízzel hígítottam a festékeket, következőleg kevesebb víz, több matéria :-) Egyébként élőben sokkal élénkebben néznek ki - gyorsan a Columbusos anyagaim mellé tettem és látható a különbség. Sajnos rá kell jönnöm, hogy a videokamera nem éppen jó megoldás szuper kis képek készítésére, de azért valami így is látszik, ugye?
Az összes új anyag:

Kékek és zöldek, no meg egy kis sárga:


Lilák, narancsok és barnák:

És harmadik fontos eseményként megérkeztek az Amazonról rendelt modern quilt könyveim. A legjobb a Quilters Playtime - csodálatos dolgokat lehet belőlet elsajátítani.

12 megjegyzés:

Bea írta...

Szia!
Gratulálok az új lak-és munkahelyedhez. Kívánom, hogy sok-sok gyönyörűséget alkoss ebben a szép kis varrókuckóban.
Jók lettek az anyagok!

Ahama írta...

Szuperek lettek az anyagok!
A műhelyhez és a tökéletes rendhez gratulálok, jók a szitakötők:).

kastanie írta...

Ennyi örömteli látvány egyszerre! Egész feldobódtam, jó alkotást az új helyen az új anyagokkal!

Katbo-Réka írta...

Mennyi gyönyörű anyagot festettél!!! A "műhelyhez" is gratulálok, teljen benne sok örömöd!

ezkriszti írta...

Tényleg jó sokat festettél. :-)) A vizesen mutatott szin sajna csalóka. Az új könyvekben látottakhoz most már lesz anyagod is. Már csak varrni kell az új kuckódban. :-)

KicsiKató írta...

Azta, mennyi csodálnivaló bámulnivaló:))) A varróhely szuper, az anyagok irigylésre méltóak, a könyvekről nem is beszélve... Nagyon kíváncsi vagyok, mit hozol ki ebből a trióból!!!

36évi írta...

Nem kicsit voltam fszomorú, mikor találkoztam Ahamával, és aztán később hallottam, hogy te is ott leszel... Nagyon jó lett volna látni. :(

De annak örülök, hogy jól elvoltatok, gondolom PatchWich szórakoztatott eleget. :)))

Az külön öröm, ha újabb Procion-rajongót köszötnhetünk. :)))

Arcencil írta...

Köszi lányok! Remélem el tudok merülni a quilt rejtelmeiben, mert ez nekem most még kicsit mély víz... :-)
Évi, sajnálom, hogy nem találkoztunk, hallottam róla, hogy a közelben jártatok! No majd legközelebb!

Kata írta...

Hohó! Hamarabb írtam neked, mint ide bekukkantottam volna. Itt az összes kérdésemre a válasz! A kuckód szuper! Varrj benne a kedvedre és a mi kedvünkre is sok sok szépséget.
Az anyagaid is szuperek lettek! Tényleg nagyon sok! :o)) De sebaj, legalább kitart a következő festős buliig. :o)
A könyvek szuperek! Kívánom, hogy sok sok új ötlethez segítsenek!
Puszi!

Kicsoda írta...

Nagyon jok lettek, es tenyleg sok, a te zoldjeid is nagyon tetszenek:-))))

Evikem, azt hiszem az jol leirja a fecsegonket, hogy Nema alig jutott szohoz:-D

Amaranta írta...

Arci! Gratula a varrósarkodhoz, ilyen hangulatos és rendes mukahelyen csak gyönyörűbbnél gyönyörűbb alkotásokat lehet létrehozni.

Az anyagaid is csodaszínúek lettek, és jó sok!

AudreyN írta...

Gratulálok az új otthonodhoz és a varrókuckódhoz, nagyon kedves :-). Csodaszépek a festett anyagok, sok gyönyörűséget tudsz majd belőlük varrni.
Én még csak most kacérkodom a festéssel, a kellékek már megvannak csak egy napot kell kiszemelni rá. Egyenlőre Colombusszal fogok próbálkozni, a Procionról még nem sokat tudok, de idővel meg szeretnék ismerkedni vele.
Sok szép és vidám varrogatást kívánok az új kuckódban! :-)