2008. október 10., péntek

Lelassult napok

Az eddigi pörgős életvitelem lelassult, és most valahogy semmit sem csinálok teljes gőzzel. Csak úgy szép lassacskán, komótosan. Sokat olvasok, sétálok, hímzek és néha varrok. Az elkövetkező időszak nem a varrományok felhalmozásáról szól, így valószínűleg a bejegyzések is ritkulni fognak.
Az elmúlt hetekben kérésre elkészítettem egy kislány babatakarót párnával, valamint folyamatban van a Plain Spoken takaró, ami a blokkok összevarrása után tekintélyes méretet öltött :-). Most a tűzéssel szenvedek, gyakorolok, ha van kedvem mindig csinálom egy kicsit. Már látom, hogy ez tényleg gyakorló példány, mert pl. az egyik tűzés közben, már vagy 5 perc munka után vettem észre, hogy a bobinban nem cseréletem cérnát, így nem az anyaghoz illeszkedő zöld, hanem barna cérna van bent. Gondolhatjátok, hogy nem fogom kibontani a szabadkézi tűzést, ami ráadásul nem sikerült egyenletesre.... Arra pedig tegnapelőtt jöttem rá, hogy - azt nem tudom milyen indíttatásból - de a normál varrótalppal stipplingelek. Gyorsan kicseréltem a stopplótalpra, ég és föld :-). Ezek után mondhatom, hogy megtanultam a szabadkézi tűzés rejtelmeit, mert hirtelen minden olyan könnyű lett. :-)))

7 megjegyzés:

Kata írta...

A babatakaród édes kislányos lett. A Plain Spoken takaró meg igazán izgalmas. Tök jó meleg színei vannak a kékek és zöldek ellenére is.
A tűzés is ügyes! A talpcsere meg kifejezetten jó ötlet volt. ;o) Meglátod, egyre inkább belejössz majd a dologba!

Mond édes! Kényelmesen odaférsz még a gép elé? :o)
Pussz

Ledeczki Anna írta...

Rendes talppal tűzni, na az már tudomány:))

Megkérdezhetném, hogy milyen méretűre szokás egy babatakarót varrni? Megszületett a legjobb barátnőm kislánya :),úgyhogy készülnek az ajándékaim:))

Arcencil írta...

Kata! Még úgy-ahogy elvagyok a gép előtt, de pl. lehajolni valamiért ami leesett... Hááát.... ;-) Szóval a tempóm is öreges lett.

Anna! Ez a takaró 100 x 70-es direkt úgy kérték, hogy esetleg babakocsiba is jó legyen. Szerintem pont jó méret, ágyba is, kocsiba is, meg csak úgy is. A párna 35x35ös, bár ha újra varrnám egy kicsit téglalapabbra csinálnám.

36évi írta...

De jó, hogy írsz, széles körben hiányoltunk a mindenféle fellelhető helyekről. :)
Varrogass csak kényelmesen! Annyira ez a nyugis állapot. :)))

Amaranta írta...

Nagyon klassz, hogy újra írsz! Ha leesik valami, akkor gugolj le, egyenes háttal. Ha nem sikerül felálni akkor négykézláb és nomd ki magad :-)

Én egyszer leültem, kb. z ülésbe, és nem tudtam felállni (mondjuk a vége felé volt), még jó, hogy itthon volt a férjem!

Én babatakarónak a nagyobbat csinálnám, ha babakocsiba nem kerül, mert gyorsan nőnek (90x130)!

Kicsoda írta...

Jaj de jo, hogy latlak!!! A lelassulast nagyon ertem, nalam is ilyen volt a terhesseg:-)
A festett anyagok nagyon szepek!! Ezeket egyutt festettuk? Nagyon azok a szinek, amit en is szeretek. Valamiert azt hittem babatakaro merettel kezdesz:-))

Arcencil írta...

Igen ez a közös festés eredménye! :-)) Én is babatakarónak akartam, csak valamiért elszámoltam magam, és nagyobb lett! :-)
Köszi, hogy hiányoltok, azért én képben vagyok ám mindenkit illetően!