2008. október 29., szerda

Október végi ügyködések

Olyan furcsa, hogy mostanában nem varrok ruhákat. Nagyon hiányzik, mert én mindig ezt szerettem a legjobban csinálni, azonban most tényleg nem tudok/akarok semmit sem kreálni magamra. Persze vannak ötletek arra vonatkozólag, hogy a jövő év első hónapjaira varrok magamnak néhány igazán dögös itthoni ruhát - remélve, hogy nem veszek el a melegítőnaci - szoptatós hálóing kettősében - de sajnos a két tervemhez még nem találtam megfelelő anyagot. Ezen felül jó lenne tavaszra kényelmes, sportosan elegánst ruhákat varrni, de a méretet illetően nagy kétségeim vannak, fogalmam sincs, hogy mivé válok... :-)) / bár már kezdem kapisgálni.../
A bosszantó csak az, hogy most lenne rá időm, lehetőségem, jövőre meg??? Ezen dillemázom mostanában.
Közben nekiálltam egy másik kis faliképnek, ez már amolyan adventi hangulat és szintén az egyik patchwork újságban láttam. Jó gyakorolni rajta a szabadkézi tűzést, illetve sikerült kipróbálnom az új flízt amit az egyik nagyon kedves szegedi foltvarró hölgy által ajánlott kárpitos szakboltban szereztem be potom 250 Ft méterért (ééééésss 180 centi széles!! Juhéjjj) - ez azért nagy szám, mert eddig feltétlen a legdrágább anyagboltban kellett vennem 900 Ft-os áron.. No szóval ez egy kicsit keményebb, de nagyon klassz a képekhez.
Esténként, amikor már nem bírok a gép előtt görnyedni egy xszemes képen munkálkodom, ami kezdi próbára tenni a türelmem, pedig hol van még a vége??? Michael Powell Tuscan Garden I. képe, része egy háromrészes sorozatnak. Persze, természetesen úgy gondoltam, hogy mind a hármat el fogom készíteni, mert hát ugye miért is ne..?
Szerencsére az alvásigényem lecsökkenésével ( kb. 4-5 óra) több idő marad hímezgetni. Kár, hogy ezt nem lehet Kicsoda módszerével csinálni, azaz kötök(hímzek) és olvasok egyszerre. Pedig milyen hasznos lenne!!!
Egyébként a kész kép így fog kinézni:



7 megjegyzés:

b_ildikó írta...

Gyönyörű ez a Toszkána!

Hallgathatnál pl. hangoskönyvet.

Arcencil írta...

:-))))) Egyébként van is itthon :-)

Kicsoda írta...

szep lesz a mind a ketto!! tudod mit varrhatnal, ami nekem nagyon jo volt? szoptatos polot. ha rakeresel a neten sokfele tipusu van. egyebkent az a nehez, hogy szules utan ugyan fogysz, de melled no. szerintem az egy szammal nagyobb boven eleg lesz, csak a felso legyen laza. es keszulj fel, hogy sokaig nem lesznek praktikusak az egyreszes ruhak (nekem ez tokre hianyzott). egyebkent tok mindegy milyen faradt vagy nem leszel mackos/polos kismama, ez hozzaalas kerdese:-)))

Arcencil írta...

Ez a póló dolog jó ötlet, már én is agyaltam rajta. Megnéztem a neten :-) Köszi!!!

zazálea írta...

Hm.......... de szép ez a quilt....... :):)

Cicurka írta...

Szia! Csodás a kép! Amolyan mesebeli hangulata van.
Egyébként felvettelek a kedveceim közé! Sok hasznos dolgot találtam már a blogdban.
További szép napot!

Trudi írta...

Nagyon jó lesz, nekem az egyik kedvenc mintagyüjteményem M.Powell mintáinak sokasága. Igaz még egyiket sem varrtam ki. Mióta foltozok azóta nem xszemezem, a ruhavarrást is hanyagolom. (Nem is tudom, sokszor mit vegyek fel!)