2010. október 18., hétfő

A másolópapír-kérdés

Mert először volt a hagyományos háztartási csomagoló/zsírpapír. Aztán egy idő után nagyon sokba került, mert egy csomagból 2-3 ruhát tudtam csak kimásolni és soha nem varrom meg kétszer ugyanazt a ruhát.
Aztán rákaptam a skiccpauszra. Abból is a legszélesebb hengerre, ami kb 1 méteres volt és 1-2 évre elegendőnek bizonyult a másoláshoz. Ami rossz volt, hogy őrült drága (kb 5.000 Ft), elég sok hulladékkal dolgozott (azaz nem tudtam jól levágni, mindig volt egy rész amit kidobtam a szemétbe).
Ma épp azon keseregtem a papírboltban, hogy nem lehet kapni a skiccpauszt, amikor az egyik helyes eladólány ajánlotta ezt:

Fél kilós kiszerelésű pergamencsomagoló. Kiválóan átlátszó, 90x60 centis lapokban. Ránézésre elég sok van benne - úgy 40-50 ív és csak 360 Ft volt.
Persze a nadrágot, nagyobb dolgokat ezek után csak két részben tudom kimásolni, de eleven így vannak a mintaíveken. Szóval most boldog vagyok, mert a skiccpauszra úgyis sajnáltam volna most a pénzt.
És egy kis Emma: mostanában a kedvenc elfoglaltsága a nyírás. Anyámék szerint rám ütött, mert én is mindig nyiszaboltam. ;-)
Ahhoz képest, hogy még nincs két éves sem elég helyes terítőket gyárt.

7 megjegyzés:

Cila Zzy írta...

Jaj, de jó, hogy ezt leírtad! Köszönöm! Én is mindig ezzel bajlódok... és a többi méregdrága ehhez képest!
Hol lehet kapni?

zazálea írta...

Akkor én még az első szintnél tartok, a sütőpapírnál, annál, amelyik egyébként sütésre alkalmatlan. Majd fejlődöm én is! :o)

krisz írta...

Itt nincs az a hagyományos zsirpapir amit otthon használtam.Viszont van valami ahhoz hasonló, olyan gurigába mint az alufólia.Keskeny ugyan,de én úgy szoktam hogy levágok akkora hosszú darabot kettőt amilyen hosszú a szabásminta ,és összecelluxozom.
Én nem szeretek darabban másolni,mert macerásnak tartom az összeillesztését utólag.

Arcencil írta...

Elvileg kevés a nagyobb darab.
Én nagyon keveset varrok nadrágot, a többi pedig ráfér egy ekkora ívre.
Krisz, neked a megoldás a skicc-pausz lenne, arra ráfér!
Engem nem zavar, hogy több darabban van, mert csak egymás után tűzöm rá a mintára - csak egyszer kell mert én másolópapírral másolok

Arcencil írta...

Cecília!
Én Szegeden vettem a Printkernél www.printker.hu

Zazálea, ez csak hozzáállás kérdése ;-) Én nagyon sokat másolok, de ha valaki inkább patchworkben vagy egyedi tervezésben utazik akkor nem is éri meg sok másolópapírt venni :-)

Cila Zzy írta...

Köszönöm, köszönöm!!!

rojalka írta...

Az én lányom is nyiszabol és ő sem volt kétéves amikor kezdte.Olyan aranyosak amikor szöszmötölnek valamivel.
Én is sütőpapírra másoltam, eddig köszönöm a tippet.