2010. október 20., szerda

Nem értem

Én nem értem, hogy miért kell már októberben minden üzletben a karácsonynak hasba vágnia. Mert körülbelül így érzem magam a sok dísz, csomagolópapír stb. között. Rosszul vagyok ettől az erőszakos, nyomulós, ideg-hajszolós, fogyasztó-befolyásoló marketingtől.
Nem tudom észrevettétek-e, de minden évben egy héttel hamarabb kezdik. Vajon öt év múlva már szeptemberben is karácsonyfadíszek lógnak az áruházakban?
Még épp, hogy csak megérkeztünk az őszbe és lehetnének szép barnás-bordós-sárgás színek és élvezhetném a sült-tök illatát, de neeeeemmmm, mert már a csokimikulások között kóborolok, hogy aztán december végén már térdig járjak a húsvéti nyúlban.
Úgy hajtjuk az időt, mintha túl akarnánk esni az életen. Vicces.

6 megjegyzés:

Amaranta írta...

Elég kiábrándító, az biztos. Eddig legalább megvárták vele a Mindenszenteket.

zazálea írta...

Nem vicces. :o(
Én azt mondom, legalább a Mindenszenteket, azt várnák meg, de nem.
(jaj, most látom, mit írt Amaranta)

Kicsoda írta...

az a baj, dragam, hogy te is tudod... uzlet, semmi mas ok nincs ra. mindenki fel, hogy valaki megelozi es akkor az emebrek jol elkoltik ott a penzuket. en ezt keresztbe vagom, nem veszek karacsonyra semmi karacsonyit (kiv. fa), amit lehet csinalok, ill csak ugy megveszek. nem hiszem el, hogy az embereknek nincs mar igy is egy csomo regi karacsonyi kacatjuk.
es igen ez nagyon igy van, mintha tul akarnank lenni rajta;-(
anno, egy vallasos (templomba jart, tudta mi az advent stb) amerikai csaladtol kerdeztem, hogy miert halaadas utan (nov) allitjak fel a fat es karacsonykor szedi le? es mikor elmeseltem mi hogy csinaljuk tetszett neki, ertette, de nem csinalna.

Zelnice írta...

Ezért is vetődött fel komolyan annak a gondolata nálunk, hogy idén nem ajándékozunk, senkinek. Lesz fa, vacsora, játék végkimerülésig meg esti nagy séta (tehát az együttléten lesz a hangsúly), de NEM veszünk semmit. Gábor vetette fel, a nagyok támogatják. Rajtam kívül mindenkinek stressz az ajándékozás. Én többnyire örömmel, és előre , sokat magam készítve, ezért nekem barátkoznom kell a gondolattal (főleg, h. a kosaramban már lapult néhány ajándék amikor ezt kitalálták), de nem mehetek szembe 3 emberrel. Kipróbáljuk, és vagy bejön, vagy nem.

Dóra írta...

Hát én ezt csak a blogokon barangolva tudtam meg. Napok óta nem jutottam ki már megint a lakásból. Üzletek felé meg idejét nem tudom mikor jártam.
Nekem a karácsonyi vásárral kezdődik a karácsonyi készülődés. Ha megnyit a vásár, indul a karácsonyra hangolódás. Mióta anya vagyok, azóta a hangolódás nehezebb, mert valljuk be akármiylen szép ünnep a karácsony, azért nekünk nőknek irtó melós a dolog. De a boldog gyerekarcokért mindent!

Judit írta...

Ez nagyon érdekes téma, majd felvetem a blogomon, régebben csak 23.-án kezdtünk vásárolni, nézelődni, fa, kaja egyebeket megvenni. De karácsony elmúltával, 25.-étől a feldíszített lakás már nem volt hangulatos. Aztán pár éve már adventkor elkezdem feldíszíteni a lakást és jól rá tudtam hangolódni, szilveszter előtt pedig leszedek mindent.
Egyébként tényleg elkeserítő. Most a picurral nem jutok el annyi üzletbe, így nem érint a dolog, de volt, hogy 23.-án akartam szaloncukrot venni a sparban és egy szem sem volt!!!! nem azért ert elfogyott, hanem már elpakolták és a szilveszteri cuccot tették ki:(((