2010. október 21., csütörtök

Pöttyös muszlin ruha

Annyira hittem benne, hogy egy szuper ruha lesz! Valójában már tavasszal készre varrtam, de sajnos bő lett (mert fogytam) és nem volt kedvem szétbontani a derekánál. Aztán pár hete összeszedtem minden vegyértékemet(úúúútálok bontani, javítani) és nekiálltam. Pöpecre meg is csináltam, de úgy látszik ez a ruha nem akar engem.
Egy nagyon picit még mindig bő a derekánál, de egyébként is kellene hozzá egy öv. De milyen legyen??? Szélességre úgy saccolom, de a stílusa?? És milyen cipővel vegyem fel? A hagyományos magassarkúimmal szörnyen mamás. A velúr csizmámmal igaz még nem próbáltam fel, de az biztos, hogy amikor felvettem a ruhát és meglátott benne a párom csak annyit mondott: olyan vagy benne mint egy néptáncos.
Na bumm, épp ezt nem akartam. Valamiért népies lett, - ezt én is láttam magamtól ,pedig én franciásat akartam. Olyan kis sikkes, lebegős ruhát.
Ráadásul iszonyat munka volt, dupla muszlin, mászott, nyúlott de én nem adtam fel, bebizonyítom, hogy igen - itthon is lehet szép muszlin ruhát varrni.
Most ott áll a szekrényben (gyűrött nyomai a képen) és nem tudom mi lesz a sorsa.
/Burda 2010/01/109-es modell/


13 megjegyzés:

Kicsoda írta...

En megmondom mi a fo baj;-) derekban nem szabad huzott szoknyat csinalni. A szoknya a csipodnel meg legyen `szuk` es onnan bovuljon, vagy mell allatt kicsivel. Masreszt barhol, de ne a derekanal vagd el a ruhat, szerintem az ui. MINDIG neptancos lesz:-)
Megertem a bontashoz a viszonyod;-)

Arcencil írta...

Annyira igazad van!!! Most hogy mondod a szoknya amit igazán szeretek olyan hogy a berakásai le vannak varrva csípőig és onnan bővül. A másik kedvencem pedig az empire szabás.
Látszik nem hiába vagy egyetemi tanár, tudsz szintetizálni ;-)))))
Csak tudnám miért mutatnak olyan légiesen a modelleken ezek a ruhák...

Kicsoda írta...

Dragam, mert ez a no valszeg magas es se dereka se csipoje (se melle). Csak a nagyon hangsulyos ov miatt `erzed` ugy hogy van dereka.
Ezert en gyakran azokat a modelleket, ahol a ruhan ov van meg sem nezem:-)
En a felso reszebol levennek 10-12 cm-t es ott varrnam hozza a szoknyat, ugy hogy egy sajat anyagbol ovvel hatul megkotheto. Aztan mivel igy talan rovid csinalnek egy hosszu/hosszabb feher/barna szoknyat ala.

Arcencil írta...

Szuper ötlet!!!! Az alsószoknya is!!!! Egyébként a ruha még túl hosszú is, szóval megvan benne a lehetőség!
Csak megint neki kell durálni magam ;-)

kata írta...

Ne bántsd a ruhát, mert egy krémszínű csipkekardigánnal, ami hosszabb, egyenes és elég kivágott, valamint egy szélesbb , lezseren, asszimetrikusan felvett övvel, vastag harisnyával és világos, rogyasztott szárú csizmával biztosan romantikus hatású, vidékies és nem néptáncos. Amúgy nekem a néptáncos is tetszik, de akkor vegyél hozzá piros kalárist, övet, cipőt :o))

Nóra írta...

Épp a héten írt egy másik blogger is erről a ruháról. :-) Ő sem hordja.
http://buzzybeesworld.blogspot.com/2010/10/tricks-of-trade-attaching-shirt-cuff.html

Arcencil írta...

Kata, sajnos ez nem az én stílusom. Én inkább az elegáns ruhákat szeretem, de a rogyasztott csizma nagyon távol áll tőlem... Lehet, hogy átalakítom, lehet, hogy szoknyát csinálok belőle, még nem tudom.
Egyébként 10 évig táncoltam, szóval nem áll tőlem messze ez a vonal, de valahogy mégsem a világom.

Cila Zzy írta...

Szerintem szép munka és ha annyira nem tetszik így egyben, akkor egy fehér muszlinból szabott felsőrésszel tedd "nem népiessé". (Tudom, hogy útálsz bontani, de a ruha érdeke és a tiéd is.) Azaz, nem lehet, hogy az anyag, a textil a sok pötty az, ami "elrontja"? Finomítsd a sok pöttyöt, ha elfogadod az ötletem, plusz egy kis -könnyű- kardigán, vagy inkább bolero, de az szuper minimál stílusban.
Egy finom női cipővel nagyon csinos lesz.
A szegéshez, és a könnyebb varráshoz ajánlom a szegő talpat és a plusz apparátokat, amiket sajnos külön kell szinte minden géphez megvenni, de az ember munkáját igen nagy mértékben megkönnyítik.

krisz írta...

Igen igy magában elég népitáncos.Bocsi,még mindig röhögök rajta.Eddig azt hittem csak az én drágám tud ilyen kedveseket mondani nekem.
Igy elsőre én valami tüzpiros övvel meg cipővel próbálkoznék hátha....Szerintem nem lett annyira rossz.Csak keresni kell hozzá valamit ami feldobja.
Bontani én is utálok!!!!Varrást.Kötést már nem.Felhajtani,cipzárt cserélni a halálom....

Kriszpicur írta...

Annyira gyönyörű lett,de annyira.Komolyan:)

kata írta...

Azért örülök, hogy nem csak nekem tetszik ((

anyahajó írta...

En mostanaban szinte minden szoknyat sportos-fuzos borcipovel hordok, es mukodik, hetkoznapi is kicsit, meg elegans is a szoknya miatt, es tuti nem nepies. Neked beleferne?

dióhéj írta...

ó, hát azért mutatnak a modelleken légiesen, mert 185 centi magasak és ehhez 50 kilók :)

Kicsoda milyen jól írta amit írt...nekem mégis tetszik itt a bábun