2011. február 13., vasárnap

Téli overáll és dzseki

Nagyon szeretem Emmán a barnát. Egy kis rózsaszínnel kiegészítve. Ez már csak azért is kedvező, mert elnézve az itthoni outdoor méteráru kínálatot, hát enyhén szólva is lesújtó a helyzet. Végül csak találtam ezt a barna steppelt anyagot amelyet kávészínű polárral béleltem.
Régóta szemeztem ezzel a nadrággal az Ottobre 2009/04 számából, annyi változtatással varrtam, hogy a lába között nem patentoltam (én ezt felesleges résznek tartom). Jó meleg lett, lent alul a belső polár rész gumírozva van.

Ezen a képen jobban látszik a fazon:


A dzseki az Ottobre 2010/04 száma alapján készült:


egy dzsörzé pulcsi mintája után, amivel jól meg is jártam, mert szűk lett az ujja, ezek után vékony csíkot kellett betoldani az ujjába és természetesen a kabát oldalába is, amitől egy picit bő lett lent a kabát....Na ennél a résznél majdnem UFO lett belőle, de aztán bélelve nagyon jól mutatott.


A patentválasztékot pedig inkább nem is minősítem... Remek, hogy ilyen pici dolgokkal (gomb, patent, cipzár...) teljesen oda lehet vágni egy kész munkát.

No a lényeg, hogy miután készre varrtam kb 10 nap alatt az együttest, jött az uram és nagy színpadi játék mellett (ez a gyereknek szólt) beütötte a patentokat 5 perc alatt. Ezek után bárhol ahol megdicsérik Emmán a cuccot, hogy "Jajj, de szépet varrt már megint ez az anya" ő csak néz és megszólal: "Nem, ezt apa varrta".

8 megjegyzés:

Flier Judit írta...

Emma eddig is mindig nagyon csinos volt, de most, hogy már ketten is varrtok rá :) Nagyon jó lett ez az együttes is!

Kicsoda írta...

edes nagyon!!
nem mondhatod, hogy nincs igaza a gyereknek, az erdemi munkat ki vegezte?;-)

BCili írta...

Nagyon tetszik, nagyon csinos benne a lányka! Ez a kabátot kinéztem én is, csak tavaszra. Jól értem szűk szabású az ujja és toldani kell?

Arcencil írta...

Cili, szerintem ha dzsörzéből varrod akkor nem kell toldani, de én vastag steppelt anyagból varrtam plusz még ugye béleltem is.

Zsukkata írta...

Nagyon csini az együttes :)! Pont azon gondolkoztam, hogy ha nadrágot meg felsőt tudok varrni a kölköknek, akkor már majd csak kabátot kell boltban venni. Ezek szerint, azt sem feltétlenül :). Tavaszi kabáttal majd én is megpróbálkozom.

BCili írta...

Köszönöm, bár nem dzsörzéből tervezem, de nem is túl vastag anyagból.

Ahama írta...

Ismét profi munka, nagyon csinos benne Emma. Tudod, hogy egyre jobban hasonlít rád ? :)

Mona írta...

Csúcsszuper és csini! Patent nélkül meg nem is kabát a kabát :)))) Szóval, gratu apának!